Luomu mung-herneet ovat pienet vihreät herneet, jotka ovat tiiviisti puristettuja. Ne ovat pienet ja vihreät ja havaitsevat tyypillisen valkoisen viivan siitä paikasta, missä pieni herne on kasvanut kuoren kiinni. Ne säilyttävät keittäessä muotonsa, ovat sisältään hieman jauhekkaita ja maistuvat tuoreelta ja lempeältä. Kuten muutkin herneet ne sisältävät paljon proteiinia ja kuitukasia. Monissa Aasian maissa ne ovat jo tavallisia perustarvikkeita, ja niitä käytetään myös yhä useammin meillä lautaselle: niitä käytetään esimerkiksi indialaisiin ja kiinalaisiin ruoille kuten dalille, paistikäryille, salaateille ja bowl-ruoille. Tärkeää lisää vegaanille, kasvisruokavaloille ja kaikille muille ruokalajille.
Yritä myös muita väririkkaita herneitä valikoimastamme kuten Mustia lentäväherneoita luomu (Beluga), Nohrat luomu, Valkoiset herneet luomu tai Punaiset kidneyherneet luomu.
Preparation
Mung-herneet kastetaan vähintään 2 tuntia tai yöksi ja käsitellään sitten juoksuvalla vedellä. 1 kupillinen herneitä keitetään 3 kupillisen vedellä noin 45 minuuttia heikolla kuorumalla. Suolaa vain keiton jälkeen. Aasian keittiön klassikkoa Dal, Curry ja muita paistikäryjä, suolaisia ja makeita salaateita, bowl-ruokia tai paistettua riisiä ja sekoitettua kasviksia.