Luomu makea-lupiinit ovat kotimaisia hernekasvien lajia, jotka kasvatetaan Saksassa. Kasvatus on erittäin kestävää. Säästeliäs kasvi, jota pidetään hyvänä maanparantajana, sitoo pitkillä juurillaan paljon tiivistettä ja tarvitsee siis vähemmän rasvahaputetta. Lupiinit maistuvat hiukan pähkinömäisiltä ja muistuttavat soijapavusta, mutta sisältävät paljon vähemmän rasvaa. Ne ovat hyvin proteiinirikkaita ja sisältävät kaikki tärkeät aminoisiinsyntesihappoja, jolloin lupiiniproteiini on erittäin laadukasta. Myös korkea kuitukerroksen määrä tekee ne arvokkaiksi aineksina ei ainoastaan kasvis- ja vegaanien keittiöissä. Kokonaiset pavut sopivat liemien, antipasteihin, curryihin tai maustetuina leipäpöytäkastikkeina. Murskattuina
luomu makea-lupiinijauhona ne ovat myös suosittuja aineksia bologneselle ja paistille. Tiedättekö, että kaikki lupiinit eivät ole syötäviä? Ainoastaan makea-lupiini on sovelias ihmisruokakäyttöön. Sen villiin kasvavat sukulaiset sisältävät myrkyllisiä alkaaloideja.