Luomubulgur valmistetaan höyrytettyinä, kuivatetyinä ja jälkeenpäin murskattuina kovahienankynein. Tämän kautta vitamiinit ja mineraleita kertyy kynten rajoilta sisäosiin. Tulos on monipuolisesti käytettävä ainestekomponentti, jolla on lyhyt keittoaika. Lisäksi bulgur on proteiini- ja kasvisfibreä lähteenä. Se tuo tuoksua itämaista pannuruoille, keittoille, paistoille, täyttöille ja paistetuille ja maistuu mainiosti kasvisille ja herneille. Sen voi myös käyttää makeisiin ruoiksi tai aamiaisvalmistuksiin herkullisien (kuivattujen) hedelmien ja pähkinöiden kanssa.
Preparation
Täytä 1 kupillinen bulguria maljakkoon, lisää kiehuvaa vettä 2 kupillisen, sekoita, anna kohota noin 20 min. Sitten maistele suolaa, pippuria, mausteita ja käytä herkullisena sivuruoina, salaateissa, paistoissa, keittoissa ja makeisissa.